maanantai 4. marraskuuta 2013

Ruoka&Matkailu-päivä


Perjantaina 1.11 olimme siis Helsingin Haaga hotellissa/amk Haaga-Heliassa Ruoka&Matkailu-seminaarissa. Ensimmäiset kuvat päivän alusta. Sali oli luentojen alkaessa kyllä melkein täysi, eli noin 200 ihmistä siellä taisi olla.



Päivä oli 10-16 ja aikataulu suunniteltu tiukasti eli yhtään "ylimääräisiä" taukoja ei ollut vaan luennot oli suunniteltu peräjälkeen.

Kaksi taukoa meillä kuitenkin oli: lounas ja kahvitus.


Tässä kuvassa meille tarjoillaan tyrni-omena smoothiet. Siis tosi pienet lasilliset mehua, mutta ideana mielestäni ihan mahtava! Siis se, että tullaan tarjoamaan yleisölle pienet aamiaisjuomat ensimmäisen luennon päätteeksi.


Lounaaksi saimme täytetyn sämpylän, jossa oli sisällä possunlihaa ja porkkanasuikaleita. Myös juuressipsejä oli tarjolla. 
Lounas oli toki hienosti suunniteltu mutta aivan liian pieni noin pitkälle päivälle! Mahamme siis melkein huusivat nälkää uudestaan jo vartti ruokailun jälkeen.. 
No mutta, kahvitus olikin sitten isompi eli tarjolla oli mitä erikoisempia muffineja, kakkupaloja ym. Neljää eri sorttia. Jälkiruoka oli siis jopa täyttävämpi kuin lounas, ja sitä ainakin itse vedin sitten niin mielihalulla (ehkä ahmien) että mahakin tuli kipeäksi. Mutta tykkäsin kyllä makeista.
Ruoat oli siis suunnitellut ja kokannut Haaga-Helian amk-opiskelijat (ymmärtääkseni).
Täytyy siis sanoa, että RUOKA&Matkailu-päivälle odotin mahtavia ruokia ja jouduin kyllä pettymään.. Ehkä liian isot odotukset loivat pettymyksen.

Monet luennot olivat kiinnostavia, mutta nälkäisyys ja päivän tiukka tahti kyllä vaikutti ainakin minuun niin etten pystynyt täysillä aina keskittymään.
Oli silti kiva kuunnella asiantuntijoita.

Ja opinkin siis toki. Esimerkiksi asioita, mihin kannattaa erikoistua nykypäivänä Suomessa ja miten toimia/mitä tehdä menestyäkseen (saadakseen ulkomaalaisia asiakkaita).
Esimerkkejä: 
-yhtenäinen teema ruokailussa/ruokapaikassa
-suomalaiset astiat
-WOW-factor
-yksilöllisyys
-osaaminen&ylpeys siitä ->tehdään mitä parhaiten osataan ja ollaan ylpeitä siitä
-estetiikka
-ravintoloilla kasvot&tarina
-verkostoituminen paikallisten yritysten kanssa
-asiakas voi osallistua
-terveellinen (ulkomaalaisten mielestä suomalainen ruoka on terveellistä!!), suomalainen ruoka
-etiikka


Hauska oli huomata, että aloin kiinnittämään huomiota paljon esittäjien esitystyyliin, kuten taululla pyöriviin kuviin&teksteihin tai puhetapaan. Teki taas mieli listata vihkoon plussia ja miinuksia esityksen taustasta, äänen kuuluvuudesta, yleisökontaktista ym, hehe.



Mutta niin, kyllä väsytti päivän jälkeen! Huh huh(, ja suoraan menimme mäkkäriin syömään!) heheh

On kyllä sellainen fiilis, että pitäisihän minun kai jo jaksaa kuutisen tuntia kuunnella keskittyen ja istua paikallaan, mutta ei. :S

Alla vielä päivän ohjelma: Tämä siis toteutui paitsi siltä osin, että villiyrttiasiantuntija, keittiömestari Sami Tallberg ei päässyt paikalle, mutta sekin aika meni sitten siihen kun ihmiset olivat vielä ahtamassa masujansa täyteen jälkkäreitä.


9.30-10.00 Posterinäyttely hankkeessa tehdyistä opinnäytetöistä auditorion aulassa.
HUOM. Ei kahvitarjoilua!
Seminaariohjelma alkaa klo 10.00
10.00        Hungry for Finland
Ylijohtaja Jaakko Lehtonen, Matkailun edistämiskeskus
RUOKA&MATKAILU – haasteet ja mahdollisuudet
Lehtorit Kristiinat Havas ja Jaakonaho, RUOKA&MATKAILU -hankeen vetäjät, HAAGA-HELIA amk
10.40    Sweden’s strategy for culinary tourism,
Anne-Marie Hovstadius Communication Manager for Swedish Government vision, Sweden – the new culinary nation at VisitSweden
11.30    Ihana lounas
12.30    Modernit humanistit ruokamatkalla
Kehittämispäällikkö Terhi Hook, Matkailun edistämiskeskus
12.50    Pääkaupunkimme oivallukset ja tekemiset ruokamatkailussa
Projektipäällikkö Ville RelanderRuokakulttuuristrategia Helsingin kaupunki
13.10    Ei pidä unohtaa juomia! Lähijuomat ja pienpanimot Suomessa
Yrittäjä Pekka Kääriäinen Lammin Sahti, Pienpanimoliiton puheenjohtaja
13.30    RUOKA & MATKAILU -hankkeen yrittäjän näkökulma
Yrittäjä Kaisa-Leena Korhonen, FemEmare, Kalajoki
13.50    Vastustamaton kahvitauko
14.15    Luonto painokkaasti mukana, villiyrttien tuleminen!
Villiyrttiasiantuntija, keittiömestari Sami Tallberg
14.35    Tuore lähiruokaohjelma matkailusilmälasien lävitse
Lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen, maa- ja metsätalousministeriö
14.55    Yhteistyö – omat rivit kuntoon!
Keittiömestari, Suomen ruokalähettiläs Kim Palhus, Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
15.15    Miten tästä eteenpäin?
Lehtorit Kristian Sievers,  Kristiinat Havas ja Jaakonaho, HAAGA-HELIA amk
16.00    Päivä päättyy
Päivän puheenjohtajana toimii lehtori Kristian Sievers HAAGA-HELIA amk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti